BILLIGREJSER

Alanya

Videoen er baseret på private optagelser

Alanya er et af vores mest efterspurgte rejsemål, og det undrer bestemt ikke. Her findes sandstrande, shopping og en hyggelig atmosfære - alt, hvad man kan ønske sig af en vellykket ferie.
Alanya er sydkystens største feriemål med lange strande, fantastisk shopping, stort udbud af hamam, frisører og skønhedssaloner.
Her finder du også Tyrkiets bedste forlystelsesliv. I Alanya bor du tæt på strandene og et enormt udbud af shopping, restauranter og fortovscafeer.

To kilometer lange strande omkranser byen, og mellem dem ligger en middelalderfæstning på en klippe. 

I havnen troner det middelalderlige "Røde  tårn",  på en klippe og lige ved siden af,  både langs kajerne og i de små gader, er der restauranter, pub'er og barer, hvis belysning om aftenen får vandet til at glitre i alle regnbuens farver.

De gyldne sandstrande Kleopatra og Keykubat ligger på hver sin side af havnen og borgklippen.

Når historiebøgerne skal skrives, er det er ikke alle byer, som kan prale af at have pirater, dronninger og store krigsherrer på rollelisten – men det kan Alanya

I sine tidlige år var Alanya en mindre by grundlagt af pirater, hvor indbyggerne hovedsageligt ernærede sig ved landbrug og handel.

Byen, som dengang hed Coracesium, begyndte først for alvor at vokse, da Aladdin Keykubad i 1221 kom til Alanya og på fem år erobrede byen. 

Han iværksatte snart konstruktionen af Alanya borgen og ændrede byens navn til Alaiye, som betyder Aladdins by.

Navnet Alanya kom først til i 1934, da landets daværende præsident Mustafa Kemal Atatürk kom til byen. Han syntes ikke om navnet Alaiye og ændrede det til Alanya.

Af andre prominente gæster kan nævnes Dronning Kleopatra af Egypten samt romernes kejser Antonius. Ifølge sagnet tilbragte de deres hvedebrødsdage i Alanya, hvorefter Antonius skænkede området til sin hustru.

Hun fældede derefter de mange store skove og sendte tømmeret hjem til Egypten, hvor det blev brugt til konstruktion af krigsskibe.

I dag har Alanya vokset sig stor og stærk og blevet et af skandinavernes foretrukne rejsemål i Tyrkiet. De lokale ernærer sig nu ved turisme og arbejder hårdt fra turistsæsonens begyndelse i april til afslutningen i oktober.
Vinteren bliver herefter brugt til at slappe af eller besøge familie andre steder i Tyrkiet. Mange forlader frivilligt kone og børn i hele sommerperioden for at arbejde i Alanya.

Det røde tårn
Da Sultan Aladdin Keykubat i 1226 efter fem års kamp havde indtaget Alanya, byggede han Det Røde Tårn primært som forsvar for byens skibsværft.
Sammen med Alanya Borgen er tårnet én af byens mest besøgte seværdigheder og samtidig byens vartegn. Det Røde Tårn findes blandt andet på tyrkiske pengesedler med en værdi af 250.000 trl.

Det ottekantede tårn stod færdigt i 1226 og er 33 meter højt med fem indvendige etager. Nederste etage huser ofte forskellige udstillinger. Det kan være historiske samlinger med tæpper, arbejdsredskaber eller måske våben og andet fra de seldsjukiske og osmanniske perioder.

Kendetegnende for Det Røde Tårn er de aflange og horisontale skydeskår, som ses rundt om hele tårnet.
På den måde kunne soldaterne inde i tårnet forsvare sig uden den store risiko for selv at blive ramt. Og kom angriberne for tæt på, blev der hældt kogende vand eller andre ubehageligheder ud gennem de smalle åbninger.

Damlatashulen

Under konstruktionen af Alanya Havn i 1948 fandt ingeniører Damlatasgrotten, mens de var i færd med at udføre sprængningsarbejde. I dag er grotten en af byens mest besøgte seværdigheder.
Grotten har en konstant temperatur på 22-23 grader og en luftfugtighed på over 90%. Inde i grotten ses stalagmitter (opad voksende drypsten) og stalakitter (nedad voksende drypsten) som er flere millioner år gamle.
Klimaet i grotten siges at have helbredende virkning på astma. Det er derfor muligt at få lægeordineret ophold i grotten, og hver formiddag er besøg forbeholdt astmapatienter.

Alanya Borgen - Højt hævet over resten af byen finder vi den gamle borg, og med sit leje godt 250 meter over havet er udsigten uforglemmelig.
De første sten blev lagt allerede før vor tidsregning, hvorefter forskellige bygherrer har været med til at fuldende borgen, som den ses i dag. Størst indflydelse på borgens størrelse og udformning kan dog tilskrives seldsjukkernes Sultan Aladdin Keykubat.

Rundt om borgen snor sig over 6 kilometer bymur forsynet med 140 udkigstårne. Noget som gjorde det næsten umuligt for eventuelle angribere ikke at blive opdaget. På vej op af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små caféer og hyggelige restauranter.
Vel inde på selve Sultanpaladset kan du blandt andet besøge borgens kirke/moské, der som noget helt specielt bærer præg fra både kristendommen samt islam.

Du kan også besøge det sted på borgen, hvor mange indsatte fra borgens fangehuller i følge legenden mødte deres skæbne. Når pladsen i fangehullerne blev for trang, blev de af fangerne, som havde opholdt sig i fangehullet længst, stuvet sammen på et lille plateau ude ved borgkanten.
Èn efter én skubbede fangerne hinanden ud over kanten, indtil der kun var én tilbage. Han fik så tre forsøg til at kaste en sten ud over kanten og ned i vandet. Mislykkedes det, blev også han skubbet ud over kanten med den visse død til følge.

Bådudflugter, dykning og tyrkisk bad
Når du vil se dig omkring udenfor Alanya er der masser af udflugter at vælge mellem. For eksempel flere forskellige bådture, sportsdykning for nybegyndere, en tur til den naturskønne bjergflod Dimcay, beøg i et ægte hamam (tyrkisk bad) og landsbyudflugten "det ægte Turkiet".

Farverige shoppingkvarterer mellem havnen og bustorvet ligger bazarkvarteret med et enormt shoppingudbud.


Tasker, sko og briller er nogle af de ting der er ekstra billige. Vil du have tyrkiske specialiteter med hjem, kan du for eksempel købe håndmalet keramik, ægte vaskesvampe, håndknyttede tæpper, honning og orientalske krydderier.

En tur til borgen som kan anbefales. Gå bagom det  Røde Tårn, der finder du en sti som snor sig op ad bjergets udvendige side - den kan godt være lidt anstrengende, men hvis man tager den med ro og nyder udsigten ned over Alanya kan man sagtens klare turen. 
Det er en meget spændende tur med mange sjove huse. Det tager ca. et par timer. Du kan så vælge at tage en bus fra Borgen og ned til Alanya.

 

 

Bestil rejse til Alanya

F Image Banner 468 x 60netshop4all-aff-1-468x60.jpg

Advarsel om lommetyveri, svindel etc.

Sygdom Sygesikringen Rejseforsikring

Bagagen

Benplads i Flyet

Blodpropper ved lange flyrejser

Online Check-Inn

Drikkepenge

Er forsikring pengene værd

Flyskræk

10 råd mod flyskræk

Få en sund flyvetur

Hvad må ferien koste?
Højdesyge


Retur til toppen

Nyttige Links
Om Billigrejser

Pak en god feriekuffert

Pas & Visa

At Rejse med Børn

Toldregler

  Copyright 2014 © All rights reserved Billigrejser.dk

Mainadv Image Banner 160 x 600

Teknobiler til salg