BILLIGREJSER


Fly til Rom
parisweekends Image Banner 140 x 350
Berlin


Billedvideoen er baseret på private fotos.

Berlin har trods sin omskiftelige status og tilværelse altid spillet en stor rolle i mange verdens-historiske begivenheder, og er efter genforeningen igen blevet et af de vigtigste kulturelle og politiske centre i Europa.

Berlin spillede en central rolle i anden verdenskrig.
Det var i Berlin i 1933, at Hitler tog magten i Tyskland ved at opløse rigsdagen. Berlin skulle siden hen fungeret som hovedstad for Hitlers  tredje rige, og endte som ufrivillig aktør i de sidste dage af anden  verdenskrig med det blodige ’Slaget om Berlin’. Byen var vært for sommerlegene i 1936, der huskes for den nazistiske propaganda.

Byen havde også en central rolle under den efterfølgende kolde krig, med Berlinmuren som et meget synligt symbol på delingen af Europa. Sovjetunionen forsøgte i 1948 at tage kontrol over Vestberlin ved at gennemføre en fuldstændig blokade af byen.

Den 13. august 1961 blev Berlin skåret over i to dele, da Østtyskland valgte at opføre Berlinmuren.

Denne mislykkedes takket være de allieredes imponerende luftbro der sikrede forsyninger m.m. til byen.

 il 1961 havde østtyskere kunne flygte til Vesteuropa gennem Berlin, hvilket DDR-regimet ville sætte en stopper for. Som svar på bygningen af muren holdt USA's præsident John F. Kennedy i 1963 sin berømte ’Ich bin ein Berliner-tale’ foran Vestberlins rådhus

Berlin - er i dag Europas nyeste og mest dynamiske hovedstad, og er siden genforeningen i 1990 blevet en af de allerstørste attraktioner på vort kontinent. Berlin er absolut Europas kulturhovedstad, hvad enten man er til klassisk, undergrund eller historie. Berlinmuren – die lin, blev grund-lagt d. 13. august 1961.

Det officielle formål med muren var at beskytte DDR’s indbyggere mod det fascistiske vestlige styre og muren var i DDR kendt som Antifaschistischer Schutzwall. Østblokken mente at kapitalist landene og Vesttyskland var fascister.

Den relle grund til opførelsen af Berlinmuren var at forhindre DDR’s befolkningv i at flygte til det rige og demokratiske vesten. Tyskland blev efter 2. verdenskrig delt op i fire zoner.

En fransk, en britisk, en amerikansk og en sovietisk kontrolleret zone.

Reélt var der kun tale om to zoner, da de allierede samarbejdede. Usa, Frankrig og England oprettede i 1949 Bundesrepublik Deutschland (BRD) og samme år oprettede sovietunionen staten Deutsche Demokratiske Republik (DDR).

Efter oprettelsen af zonerne forsøgte DDR og Soviet at udnytte at Berlin lå i den østtyske del og at det derfor var svært for de allierede at få forsyninger frem til den vestlige del af Berlin.

De forsøgte at lokke vest Berlinerne med madvarer og andre fornødenheder som de let kunne fragte til Berlin fra øst. Modsvaret til dette var en luftbro fra vesten med forsyninger.

Hvert 3. minut landede og lettede et allieret fly med mad og andre luksusvarer fra vesten i Tempelhof lufthavnen. Østblokken indså efterhånden, modvilligt, at de allierede ikke havde tænkt sig at opgive håbet.

Soviet og DDR regeringen blev mere og mere bekymrede over den stigende flygtingestrøm af især unge højt uddannede, fra øst mod vest, via Berlin, som var det eneste sted østtyskerne frit kunne krydse grænsen

Den 13. August 1961 havde styret fået nok og begyndte at opføre det som senere blev kendt som Berlinmuren. I starten var det en grænse der mest bestod af pigtråd og grænsevagter, men senere blev den som bekendt, støbt af beton og endnu senere udvidet med vagttårne, dobbeltmur, elhegn og hunde patruljer mellem murene.

Berlinmuren var til sidst 106 kilometer lang og omkransede hele vest Berlin. Den bestod af en 3,5 meter høj betonmur, over 300 vagttårne, 127 kilometer hegn, pansergrave og 124 kilometer veje til grænsevagterne.

8 steder kunne man krydse grænsen, med de nødvendige tilladelser. Friedrichstrasse (Checkpoint Charlie) overgangen var det eneste sted udlændinge kunne krydse grænsen.

Familier blev brat skilt fra hinanden. I næsten tre måneder var ca. 1000 børn der var på besøg hos familier i østsektoren, fanget indtil de fik lov til at krydse grænsen og blive forenet med deres familier. Men i 28 år, fik familier, venner og bekendte, revet deres bånd over af muren.

Den 9. November 1989 blev grænserne mellem øst og vest Berlin endelig åbnet igen. Bornholmerstrasse var den første grænseovergang der blev åbnet og senere på aftenen blev de andre overgange også åbnet op og øst Berlin var for første gang i 28 år genforenet med vest Berlin

Berlinmuren kan i dag opleves på det nærliggende Mauermuseum. Her er en omfattende samling af fotos, film, avisudklip og dokumenter om muren og de mange flugtforsøg.

Det er en spændende oplevelse at se hvilket fantasi og mod der er lagt for dagen for at komme til det daværende Vesttyskland. Du må ikke undlade et besøg i Mauermuseet det er en stor oplevelse.

Udover storby dynamikken byder Berlin også på rekreativ ro i de omkringliggende indbydende grønne områder, store skove, parker og idylliske søer. Det giver masser af plads til at slappe af.

Byen har mange historiske seværdigheder og er desuden med sine mange museer, teatre og koncerthuse kendt som en af Europas kultur hovedstæder.

Berlin har en række verdensberømte kulturelle institutioner såvel som førsteklasses forskningscentre og universiteter

Byen er en af de mest besøgte turistmål i Europa, og bliver årligt besøgt af 100 millioner endags-turister, og med  14 millioner overnattende gæster og Berlin er blevet Europas 3. største turistmagnet efter London og Paris.

Check pointcharlieCheckpoint Charlie var nok den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin, mens byen var delt af Berlinmuren 1961-1989.

Den lå på Friedrichstraße på grænsen mellem den sovjetiske og den amerikanske sektor. Den måtte kun passeres af ansatte ved de allieredes ambassader og militærorganisationer, ikke-tyske udlændinge, den varige repræsentation for Vesttyskland og DDR-funktionærer.

Navnet Checkpoint Charlie er som udgangspunkt ikke særlig glamourøst – det betyder faktisk bare Kontrolpunkt “C”, idet “Charlie” er ordet for bogstavet C i det Fonetiske Alfabet, som man blandt andet bruger i militæret for at undgå høre-fejl. Ikke desto mindre blev den til del i handlingen i mange spionfilm og romaner.

Disse er nu fjernet, men til gengæld har Berlins kultursenator lavet et forslag om en mere permanent udstilling .

Koltrolposten blev fjernet i 1990, men blev senere genopbygget i mindre målestok og er i dag en af de største turistattraktioner i Berlin hvor børnene for en euro kan fotograferes med en udklædt ”amerikansk soldat”!

Friedrichstrasse
Berlin’s mest noble og eksklusive shopping-gade. Kvarteret har designerforretninger, showrooms med de store bilmærker, dyre hoteller og stilfulde bistroer. Parisiske Galerie Lafayette har bl.a. en stormagasin i gaden og mærker som Kenzo, Armani og Hugo Boss er alle tilstede med koncept stores. Her er delikatesser, parfume, tøj og læder i topklasse. Tæt på Friedrichstrasse S-station ligger de mere folkelige kædebutikker.

Friedrichstrasse krydser bl.a. den kendte Unter den Linden. I den sydlige ende er den tidligere barokke plads Mehringplatz i dag et moderne boligområde, der er spærret for gennemkørende trafik.

Friedrichstrasse krydser floden Spree via broen Weidendammer Brücke. På sydsiden af Spree ligger jernbanestationen Bahnhof Berlin Friedrichstraße med det berømte Tränenpalast, der er under udbygning til et museum og som arena for kulturelle arrangementer.

Udover storby dynamikken byder Berlin også på rekreativ ro i de omkringliggende indbydende grønne områder, store skove, parker og idylliske søer. Det giver masser af  plads til at slappe af..

Besøg den hyggelig gamle Zoologiske have og har en del ældre, historiske anlæg ved siden af de moderne. Der er Zoohistorie for de voksne, også selv om meget blev bombet under krigen.

Brug her en hel dag og vent på en dag med godt vejr, for midt i haven er der stor, helt  fantastisk (træ)legeplads, som børnene kan bruge rigtig meget tid på. Man kan leje trækvogne

Galeries Lafayette
Gå på opdagelse i Galeries Lafayette Berlin og den franske måde at nyde livet på. I den tyske gren af de berømte stormagasiner Galeries Lafayette kan du forvente de nyeste modetrends, international mode, musthave accessories, skønhedsprodukter, og mad fra det sofistikerede franske køkken samt delikatesser og bøger.

Galeries Lafayette stormagasin er et stykke af Paris i Berlin - den “hemmelige franske ambassade” i hovedstaden. Bygningen på Friedrichstrasse tilbyder mode, accessories, Beauté og livsstil på fire etager: trend-bevidst, moderne, elegant og international med en karakteristisk fransk stil. Her er en sensuel nydelse af shopping - en fornøjelse for sanserne … I Galeries Lafayette Berlin vil du finde de store internationale modemærker samt spændende nytilkomne designere fra Prenzlauer Berg.

 

Bestil rejse til Berlin
netshop4all-aff-1-468x60.jpg

Advarsel om lommetyveri, svindel etc.

Sygdom Sygesikringen Rejseforsikring

Bagagen

Benplads i Flyet

Blodpropper ved lange flyrejser

Online Check-Inn

Drikkepenge

Er forsikring pengene værd

Flyskræk

10 råd mod flyskræk

Få en sund flyvetur

Hvad må ferien koste?
Højdesyge


Retur til toppen

Nyttige Links
Om Billigrejser

Pak en god feriekuffert

Pas & Visa

At Rejse med Børn

Toldregler

  Copyright 2014 © All rights reserved Billigrejser.dk