BILLIGREJSER
 * Forsiden * Book Hotel * Billige Flybilletter
Nyhedsmail
   Navn   
Email
   
ADVARSEL - PAS PÅ
 

Næsten intet kan ødelægge en ferieoplevelse mere end hvis man bliver snydt af plattenslagere eller bestjålet på feriestedet....

Jeg har kun egen erfaring med lommetyveri - samt har jeg oplevet en medrejsende som fik franarret alle sine feriekontanter af "ærtemænd" læs nedenfor Inden du begiver dig ud på en rejse anbefaler vi at du først går ind på http://www.forbrugereuropa.dk/hvor du kan få gode råd om hvad du skal passe på.

Rejseklubber

Blandt andet Rejseklubber hvor du risikere, at betale en masse penge samt efterfølgende stå med en meget stor gæld - det højeste som vi indtil nu har hørt om er kr. 250.000 !!! og du får ingenting for dem..

Kopivarer

Køb og brug af kopivarer (det gælder også hvis du medbringer f.eks. en kopihåndtaske) da det i flere lande er ulovligt, at bruge kopivarer - bl.a. Italien.
Du kan risikere store bøder hvis du bliver taget. Det er lovligt at købe en kopivare, hvis den koster under 1.350 kr. -
MEN regeringen vil have skærpet kravet om, at det giver bødestraf at indføre kopivarer, så hold dig orienteret om dette inden du køber en kopivare..

Mobiltelefon

Det kan være dyrt at ringe hjem eller modtage opkald via din mobiltelefon, men nye regler er på vej - læs nærmere på: Forbrugereuropa

Ærtemænd"

Jeg kalder dem "ærtemænd" - dem som du, desværre, kan se en hel del til hvis du går en tur op ad strøget i København - for nylig gik jeg selv turen og indenfor ca. 200 meter var der ikke mindre en 4 af slagsen. Jeg oplevede dem "på slap linie" da jeg for nogle år siden var i London og på hjørnet ved Harrods stod der en "ærtemand" med hans hjælpere.
Han var smart og der var flere som vandt pæne summer og snart var der da også bid og en af hjælperne hurtig henne for at hjælpe offeret med at få pengene op af hans pung - ja, medhjælperen tog rent faktisk hele bundtet af sedler ud af manden pung og inden den forarmede så sig om havde han "tabt" alle hans rejsepenge og i løbet af notime var "ærtemanden" og hans hjælpere forsvundet i menneskemængden!! -- de var totalt forsvundet da Londons Politi endelig kom
Hvordan kan du kende dem? - du har sikkert set dem masser af gange - det er dem som står og bytter rund på 3 "fingerbøl" hvorefter de løfte en af dem for at se om der er en ært under og som regelen er der det.
Du tror flere omkring dem spiller og vinder gentagne gange og du kan være helt sikker på en ting og det er, at hvis du selv forsøger så vinder du ingenting - du mister dine penge..

Ærtemanden" har 6 - 8 hjælpere med og det er dem som spiller og vinder for at det skal virke overbevisende på dig for at få dig til at spille og derved miste dine penge.
Sagen er nemlig den, at hvis du forsøger dig så er ærten ikke under nogen af de 3 fingerbøl - den har ærtemanden i sin hånd, som reglen i "bunden" ved tommelfingeren - men det er gået så hurtigt at du bare ikke ser det!!
Det er lodret svindel og ulovligt og da de hele tiden har en medhjælper på udkig efter politiet, forsvinder de med lynets hast hvis de får øje på dem. Du møder dem overalt i verden... og uanset hvor ofte du spiller så vinder du aldrig... Bl.a. har Ekstrabladet gentagne gange skrevet og advaret om disse ærtemænd.
Det er noget så ærgelig, at blive franarret sine feriepenge på den måde når man er på ferie - du kan med garanti godt selv finde andre og bedre ting at bruge feriepengene til...

Lommetyve

For nogle få år siden var jeg på ferie i Rom hvor jeg tidligere havde været og havde oplevet hvordan andre var blevet frastjålet deres penge, enten ved direkte lommetyveri eller de havde snittet bunden op af den taske som de gik med så indholdet faldt ned i deres egen taske som de holdt underneden.
Der var en eller anden demonstration og der var over 100.000 mennesker inden i centrum. Det var umuligt at finde en bus som kørte og taxa´ere stoppede totalt da de ikke kunne komme igennem menneskemasserne.
Vi valgte derfor Metroen som er ganske udmærket og det skal siges at jeg havde min tegnebog i en indvendig lomme i min vest og som var lukke med lynlås.
Metroen var stopfuld og vi stop på det nærmeste som sild i en tønde og jeg stod tæt ved udgangen. På et tidspunkt fik jeg øjenkontakt med en nydelig klædt yngre mand og hæftede mig ikke yderligere ved ham.
Da Metroen stoppede og vi kom ud på perronen kunne jeg med det samme mærke at mig tegnebog var væk - jeg snurrede rundt og løb efter den "nydelig klædt yngre mand" som var på vej ind i vognen bagved den vogn som vi var steget ud af.
Jeg hev ham i armen og råbte til ham at han havde stjålet min tegnebog og det viste sig at han gik med den i hånden og jeg rev den fra ham hvorefter han begyndte at påstå at han havde fundet den på perronen.
Hvis jeg ikke havde fået fat i ham inden Metroen igen kørte, havde jeg aldrig set hverken ham eller min tegnebog mere....så pas på, lommetyve findes i enhver udseende...men pas også på de små sigøjner børn som render og tigger.. de er dygtige og de er lynhurtige.

Vi håber, at du med denne side får en mere tryk og god ferie.


 

Advarsel om lommetyveri, svindel etc.

Sygdom Sygesikringen Rejseforsikring

Bagagen

Benplads i Flyet

Blodpropper ved lange flyrejser

Online Check-Inn

Drikkepenge

Er forsikring pengene værd

Flyskræk

10 råd mod flyskræk

Få en sund flyvetur

Hvad må ferien koste?
Højdesyge


Retur til toppen

Nyttige Links
Om Billigrejser

Pak en god feriekuffert

Pas & Visa

At Rejse med Børn

Toldregler

  Copyright 2016 © All rights reserved Billigrejser.dk

 

Fly til Rom