Billig flybillet til Cairo * Billige Hoteller i Venedig * Billig flybillet til Milano * Billige Hoteller i Croydon * Billig flybillet til Oslo * Billige Hoteller i Rom * Billig flybillet til Vancouver * Billige Hoteller i Krakow * Weekendski i Hemsedal fra kun kr. 1.895,- * Billige flybilletter fra København-New York *
 * Forsiden * Book Hotel * Billige Flybilletter
Nyhedsmail
   Navn   
Email
   

Pas Visum

 

Den 1. oktober 2004 er der introduceret et nyt dansk pas. Passene bliver udskiftet løbende når gammelt pas udløber.

Her kan du læse nærmere om, hvornår du skal medbringe dit pas, og hvornår du ikke nødvendigvis behøver at have et pas med, når du rejser til udlandet. Reglerne er indviklede, så læ dem grundigt inden du rejser. Vi anbefaler dog at du altid medbringer dit pas på udlandsrejser - uanset hvilket land du rejser til. Da vi - i Danmark - ikke har noget nationalt Id-kort, er passet altid godt at have ved hånden når du skal identificere dig ved check-in eller i andre situationer.

Når du rejser i Norden (Norge, Sverige, Finland og Island): - Det er ikke nødvendigt, at du som dansk statsborger medbringer dit pas, hvis du rejser til andre lande i Norden. Du skal dog stadig kunneidentificere dig og skal derfor medbringe anden form for legitimation.ÅDu kan bl.a. blive afkrævet et bevis på, hvem du er ved overnatning på hoteller og lignende.

Når du rejser udenfor Norden: - Du skal som dansk statsborger medbringe dit pas, når du rejser til sande uden for Norden. Dette gælder også for rejser til de lande udenfor Norden, som er en del af Schengen-samarbejdet. Danmarks indtræden i Schengen-samarbejdet ændrer ikke på reglerne for, hvornår du skalmedbringe dit pas, når du rejser.

EU- eller nordisk statsborger bosat i Danmark: - Er du EU-statsborger eller nordisk statsborger og bosat i Danmark, skal du medbringe pas eller anden gyldig rejselegitimation, når du rejser til et af de øvrige Schengen-lande. Nordiske statsborgere, som er bosiddende i Danmark, behøver ikke at medbringe pas, når de rejser til vandre nordiske lande. Man skal dog medbringe anden form for legitimation (for eksempel et kørekort).

Pas til børn: - Efter 1. oktober 2004 kan børn ikke længere optages i forældres eller andre voksnes pas. Børn skal i stedet have deres eget pas. På denne side kan du læse nærmere om, hvordan du skal forholde dig, hvis dueller dit barn er under 18 år og skal ud at rejse.

Dog kan barnet stadig rejse som påført i forældrenes pas til og fra de lande, der accepterer dette indtil forældrene skal have nyt pas. Det anbefales derfor, at man retter henvendelse til det pågældende lands ambassade/konsulat og får oplyst gældende regler.

For rejser til de fleste lande kræves at passet er gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

kræver, at alle børn har eget pas ved indrejse fra og med den 26. oktober 2004."

Det er på eget ansvar, at pas, visum, udrejse og vaccinationspapirer er i gyldig stand. Husk altid gyldigt pas - også selv om rejsen går til et land, der er med i Schengenaftalen.

Vi gør opmærksom på, at et dansk fremmedpas ikke betragtes som et almindeligt pas. Indehavere af dansk fremmedpas skal altid kontakte rejsemålets ambassade for evt. særlige visumbestem-melser. Et pas, som udløber under rejsen, er ugyldigt.

Det kræves, at passet ved indrejsen er gyldigt i seks måneder efter hjemrejsen. Vi gør også opmærksom på, der kan være visumpligt for gæster uden dansk pas. Desuden kræves der i Frankrig visum for gæster, som ikke er i besiddelse af pas fra et EU-land. For udenlandske statsborgere gælder ofte særlige regler.

Kontakt Paskontoret/landets ambassade for oplysning herom. Kun få lande har krav fra myndighederne om bestemte vaccinationer ved indrejse.

For danske rejsende kan det være tilrådeligt at beskytte sig mod bestemte sygdomme selv ved kortvarige besøg.

Man er selv forpligtiget til at kontrollere, om vaccinationer blot anbefales eller er obligatoriske. Henvendelse kan ske til egen læge, Rigshospitalets rejse- og vaccinationsservice på tlf. 35 37 35 07, Udlandsvaccinationen på tlf. 70 22 07 02 eller på www.vaccination.dk.

Husk visum!: - Det er dit eget ansvar at huske visum. Hvis du ikke har visum til et land, som kræver det, får du slet ikke lov at rejse ind i landet. Dermed er din flybillet ubrugelig, og du får ikke pengene tilbage. Eksempler på lande, der kræver visum er USA, Australien, Indien og Kina.

Husk også, at reglerne for visum er forskellige, alt efter om du har dansk eller udenlandsk pas. Så hvis du bor i Danmark, men ikke har dansk pas, er der muligvis andre regler for at du kan få dit visum.

Vær altid ude i god tid før afrejse. Det kan ofte tage en uge eller mere fra du ansøger til du får dit visum.

Bruger du særlig medicin, bør du medbringe til hele perioden.

Særlige regler: - Hvis et barn er optaget i et pas før den 1. oktober 2004, kan barnet stadig rejse sammen med passets ejer, men kun til og fra de lande, der stadig accepterer indrejse af børn uden eget pas.

Børn skal kun have eget pas, hvis en af følgende betingelser er opfyldt:

- Barnet er fyldt 15 år.

- Barnet ikke er optaget i forældres eller andre voksne rejsefællers pas.

- I planlægger indrejse i et af de lande, der kræver, at barnet har eget pas.

Skal barnet have eget pas?:

Kan man rejse ind i landet med børn optaget i sit pas?
Belgien: Nej
Bulgarien: Nej
Cypern: Ja, under 13 år og kun i forældrenes pas
England: Ja, kun i forældrenes pas
Estland: Ja, under 7 år og kun i forældrenes pas
Finland: Ja
Frankrig: Ja
Grækenland: Ja, under 14 år
Holland: Ja, kun i forældrenes pas
Irland: Ja
Island: Ja
Italien: Ja Kroatien: Ja
Letland: Ja , barnets fødselsattest skal medbringes
Litauen: Nej
Luxemborg: Ja
Malta: Ja
Norge: Ja
Polen: Ja
Portugal: Ja
Schweiz: Ja, kun i forældrenes pas
Slovakiet: Ja
Slovenien: Ja
Spanien: Ja Sverige: Ja
Thailand: Nej
Tjekkiet: Ja, kun i forældrenes pas
Tyrkiet: Ja
Tyskland: Ja, kun navngivne børn i forældrenes pas
Ungarn: Ja, under 14 år og kun i forældrenes pas
USA: Nej

Hvis du ikke er sikker på, om et land vil acceptere, at dit barn er optaget i dit eller en andens pas, bør du kontakte det pågældende landsambassade eller konsulat inden afrejsen

Nye regler til USA er trådt i kraft.

Alle rejsende skal fremover godkendes mindst 72 timer før afrejse, og forhåndsgodkendelsen er en forudsætning for overhovedet at kunne checke ind. ESTA er navnet er navnet på den såkaldte "prækvalifikation", som de amerikanske myndigheder nu kræver af turister og forretningsfolk med en flybillet til USA.

Det står for 'Electonic System for Travel Authorisation'.

Denne forhåndsgodkendelse gælder for alle statsborgere som kommer ind på 'Visa Waiver' programmet. Det er vigtigt, at du ansøger om ESTA godkendelse mindst 72 timer før afrejse. Har du ikke denne godkendelse, når du møder op i lufthavnen, så kan du ikke checke ind på flyet, selvom du står med en gyldig flybillet i hånden.

På ESTA programmets hjemmeside, skal du indtaste de samme oplysninger, som tidligere skulle opgives på den grønne papirformular I-94-W. ESTA-godkendelsen er dog ikke en garanti for, at du kan komme ind i USA.

Den endelige indrejsetilladelse får du fortsat først ved 'Immigration' skranken i lufthavnen i USA. Formålet med ESTA er blot at give flyselskaberne en godkendelse til at måtte flyve dig ind på amerikansk territorium.

Vær derfor også opmærksom på, at flyselskaberne ikke har mulighed for at give dispensation fra dette krav, så de kan ikke hjælpe dig, hvis du ikke har fået ESTA godkendelsen, og bliver derfor nødt til at nægte dig check-in på flyet.

ESTA programmets hjemmeside findes her: https://esta.chp.dhs.gov Kig også forbi den amerikanske ambassade hjemmeside for de seneste oplysninger om ESTA: www.denmark.usembassy.gov

Unavngivne børn

Rigspolitiet har kendskab til et enkelt tilfælde, hvor et unavngivet barn er blevet nægtet indrejse i USA.

Indrejsen blev nægtet underhenvisning til, at barnets navn ikke fremgik af passet.

Den amerikanske ambassade har oplyst, at der i USA ikke kan udstedes pas, uden at barnet er navngivet. Ambassaden kan på den baggrund ikke garantere, at der ikke vil opstå problemer, hvis et barn rejser til eller fra USA uden at være navngivet.

Leveringstid: - Husk at leveringstiden på et nyt pas kan vare op til 14 dage.

Hvis du har brug for flere oplysninger, kan du kontakte den Amerikanske Ambassade i København.

Kilde: www.politi.dk

billigrejser.dk frasiger sig ethvert ansvar for urigtige oplysninger på denne side. Vi anbefaler at du altid selv undersøger direkte hos myndighederne.

Retur til toppen
 
 
   
 

Advarsel om lommetyveri, svindel etc.

At Rejse med Børn

Bagagen

Benplads i Flyet

Blodpropper ved lange flyrejser

Online Check-Inn

Drikkepenge

Er forsikring pengene værd

Flyskræk

10 råd mod flyskræk

Få en sund flyvetur

Hvad må ferien koste?
Højdesyge

Nyttige Links
Om Billigrejser

Pak en god feriekuffert

Pas & Visa

Sygdom Sygesikringen   Rejseforsikring

Toldregler

Copyright 2016 © All rights reserved Billigrejser.dk