BILLIGREJSER


 
 
Madeira - atlanterhavets frodige blomsterø


Billedvideoen er baseret på private fotos.


Madeira - Portugals atlanterhavsø blev til ved et undersøisk vulkanudbrud for millioner af år siden og skød som en kraftfuld næve op fra havets bund.


Landskabet bærer endnu tydeligt præg af sin dramatiske oprindelse med høje bjerge, dybe dal-sænkninger og forrevne klippeskær

Samtidig er byen i smeltedigel af multietniske befolkningsgrupper – hvilket ikke mindst smitter af på de utallige restauranter, hvor man kan spise mad fra hele verden.

Hovedbyen Funchial ligger som et amfiteater i en bugt med vidtstrakt udsigt over Atlanterhavet.

Her hersker en fred og ro, som hurtigt smitter.


Portugals helt unikke atlanterhavsø blev til ved et undersøisk vulkanudbrud for millioner af år siden og skød som en kraftfuld næve op fra havets bund.


 Landskabet bærer stadig tydeligt præg af sin dramatiske oprindelse med bjerge, dalsænkninger og klippeskær.


Fortidens vulkanske aske og det altid milde klima har også beriget Madeira med en frugtbar jordbund, der er årsag til øens foranderlige plantevækst.

Her skifter naturen bogstaveligt talt udseende fra måned til måned, og netop derfor er Madeira en elsket ferieø året rundt.

Levadavandringer

I 1418 fandt portugiserne i første omgang - og næsten ved et tilfælde - den lille ø, Porto Santo.

Året efter gik endnu en portugisisk ekspedition i land på Madeira, og fra den tid stammer de 2.150 km vandingskanaler, levader, som de første indbyggere anlagde.
Kanalerne skulle bruges til at lede regnvand ned fra bjergene til de frodige marker.

Langs med kanalerne løber i dag stier, hvor vandringsfolk færdes flittigt. I timevis kan du gå i naturen, dufte til eukalyptus, lytte til vandets stille løb og falde i staver over udsigten. Pak en madpakke, så klarer naturen resten.

Funchial
Med sin beliggenhed langt fra alting ånder Madeira en fred og ro, som hurtigt smitter. Samme stemning hersker i Ponta do Sol og Prazeres, mens hovedbyen Funchial byder på en mere pulserende storbystemning.


Funchial ligger som et amfiteater i en bugt med vidtstrakt udsigt over Atlanterhavet, og byens stejle gader rummer hyggelige restauranter og gamle vinhuse, hvor du kan smage den berømte dessertvin, der bærer Madeiras navn.


Husk også at besøge markedshallen i tre etager; alene fiskemarkedet i kælderetagen er et kapital for sig.


I havnen ligger The Beatles´s lystyacht fast forankret og er i dag restaurant.


Naturen på Madeira
Bjergene på Madeira er spektakulære og nogen steder meget stejle. Det højeste punkt Pico Ruivo ligger 1860 meter over havets overflade. Madeira er opstået som vulkanø, men der har ikke været aktivitet i mange tusinde år.


Der er stort set ingen strande på Madeira, men det er der til gengæld på Porto Santo som kan besøges med båd eller fly. Den 8 kilometer lange sandstrand på Porto Santo er nabo til Madeiras bedste golfbane som også bærer navnet Porto Santo.


For  at kunne tilbyde turisterne på Madeira lidt god sandstrand har man i Calheta vest for Funchial og ved byen Machico på øens østlige del (her er arbejdet færdigt i slutningen af 2008) anlagt kunstige strande, som er rigtig gode.


Hvad der ellers fra tid til anden averteres af gode sandstrande på Madeira er små og ubetydelige


Madeira har i modsætning til De Kanariske Øer rigeligt med vand. Der er masser af vandfald, åer og strømme foruden selfølgelig levadaerne.

I de seneste år er man begyndt at udnytte de store vandreserver til at dyrke bananer


Landskabet på Madeira er utroligt varieret. Der kan findes alt fra subtropisk skov, græssletter, højland med sparsom vegetation til vilde orkidéer og en masse andre blomster på den lavere liggende del.

Desuden er der plantet banan- og sukkerplantager, vinstokke og endnu flere blomster langs vejene bl.a. hortensia


Dansk forbindelse til Madeiras vin - en myte siger at den danske flåde var med til at redde Madeiras vinproduktion, da Madeiras vinplanter blev ramt af sygdomme for ca. 140 år siden.. Myten er dog efter alt at dømme usand, men det er rigtigt at der blev bragt Madeira vin planter til Danmark i 1800-tallet

 

Bestil rejse til Madeira

 

Fra: Afr.:
Til: Hjem: Voksne:netshop4all-aff-1-468x60.jpg

Advarsel om lommetyveri, svindel etc.

Sygdom Sygesikringen Rejseforsikring

Bagagen

Benplads i Flyet

Blodpropper ved lange flyrejser

Online Check-Inn

Drikkepenge

Er forsikring pengene værd

Flyskræk

10 råd mod flyskræk

Få en sund flyvetur

Hvad må ferien koste?
Højdesyge


Retur til toppen

Nyttige Links
Om Billigrejser

Pak en god feriekuffert

Pas & Visa

At Rejse med Børn

Toldregler

  Copyright 2014 © All rights reserved Billigrejser.dk