BILLIGREJSER


Fly til Rom
Paris - byernes by..

Billedvideoen er baseret på private fotos.

Paris - romantikkens by som du vil elske at elske.....

Paris - byernes by.. I en storbyferie i Paris kan man være romantisk i Montmartre, se Mona Lisas mystiske smil på Louvre og nyde den fantastiske ud-sigt fra byens største seværdighed.


Eiffeltårnet. Verdens vel nok mest kendte billede, "Mona Lisa" af Leonardo da Vinci, befinder sig på de verdensberømte Louvremuseet.


Det samme gør græske statue "Venus fra Milo" fra 100-tallet f.Kr
Disse to kunstskatte er dog en lille del af de mange fantastiske genstande fra græsk og egyptisk oldtidskunst over europæisk malerkunst til design og mode.

Vil man se det hele, er én dag da heller ikke nok.


Notre Dame katedral Hvis du rejser til Paris for første gang i dit liv, så husk at besøge den majestætiske Notre Dame katedral, der ligger på øen Île de la Cité i hjertet af Paris.


Den første sten til Notre Dame blev lagt i 1163, og først knap 170 år senere stod katedralen helt færdig.

Faktisk går historien endnu længere tilbage, da domkirken i gotisk stil er bygget på fundamentet af et romersk tempel.

Når man går rundt i bygningen, kan man næsten høre historiens vingesus, da mange historiske begivenheder har fundet sted netop der. I 1804 blev Napoleon f.eks. kronet til kejser her.

Pladsen foran katedralen er også defineret som Paris' centrum. Her ligger Point Zéro, som afstanden til Paris måles fra.


Champs-Elysées er måske bedst kendt i Danmark som opløbsstrækningen for Tour de France.
Det er på denne to kilometer lange strækning, at cykelrytterne jagter sejren på sidstedagen af verdens kendteste cykelløb.


Langs Champs-Elysées ligger Paris' mest eksklusive butikker samt en række hyggelige caféer. Frankrigs præsident har også postadresse her.


Når du går fra Place de la Concorde ned mod Triumphbuen vil du når du næsten er dernede se det danske flag blafre i vinden - det er Den Danske Restaurant - priserne er skyhøje - nu er i advaret.  Bag denne ligger den danske kirke som du er velkommen til at aflægge et besøg.


For nogle år siden havde Clint Eastwood færdiggjort en film i Paris og ville efterfølgende give middag i Den Danske Restaurant til hele selskabet, men ville helst ikke gå gennem hoveddøren Champs-Elysées. da det jo ville skabe en del postyr med alle de berømtheder på Champs-Elysées - så hvad gør man så?! - man allierer sig med den daværende danske præst og hele selskabet kom gennem den danske kirke ind i restauranten af bagdøren som stødte op til kirken...... og det er ganske vist!


Triumfbuen er med sine 50 meters højde en del af Napoleons storhedsvanvid.

Efter romersk forbillede begyndte han opførelsen i 1805.

Der skulle dog gå 31 år, før Triumfbuen endelig stod færdig. Reliefferne viser Napoleons sejre samt indtryk fra den franske revolution.
Under buen er mindesmærket for den ukendte soldat.

Hele 12 alléer udgår fra pladsen, hvor Triumfbuen ligger. Fra udsigtsterrassen har man en af Paris’ bedste udsigter udover bl.a. Champs-Elysées.


Eiffeltårnet Udsigten fra Eiffeltårnet i Paris kan ikke beskrives, den skal opleves! Heroppe fra tårnets top i små 300 meters højde har du hele Paris for dine fødder.


I horisonten får du øje på klassiske pejlemærker som triumfbuerne, Sacre Coeur, Seinen, Tour Montparnasse og Boulogneskoven.


Versailles ligger godt 30 km. sydvest fra Paris.

Solkongernes enorme slotsanlæg er et must, hvis man er på miniferie i Paris. Anlægget består af selve slottet, slotsparken samt en række andre bygninger.


Den var også i denne sal, at underskrivelsen af freden efter 1. Verdenskrig blev foretaget. Slotsparken er ligeså stor som selve slottet.

Paris by nightHer kan man nyde en gåtur blandt de mange fantastiske fontæner eller leje en robåd og sejle en tur på Grand Canal.

Eller man kan nyde en sejltur med turbådene som sejler fra Port Neuf ved aftenstid og se Paris by night - et virkelig smukt syn


Er man til god mad, er man kommet til det rette sted.

Paris kan byde på fantastiske gourmetrestauranter, hvor man kan nyde den franske kogekunst med et glas dejlig rødvin til. Efterfølgende kan man kaste dig ud i det vilde natteliv. Paris er også shopping.


Byen er en af verdens helt store modemekkaer - de største modehuse er alle beliggende på Champs-Elysées.


I den anden ende af prisskalaen kan man gøre nogle fantastiske kup på de mange loppemarkeder.

Udover tøj kan man også med fordel shoppe i de spændende butikker med indretning, glas og porcelæn, antikviteter, gallerier og delikatesser.


Skal man nå det hele, kræver det nok nærmest en miniferie.

Endelig er Paris også kendt for sine hoteller.

Så selvom man sandsynligvis ikke er taget på storbyferie for at sove, kan det være en oplevelse i sig selv.


Men Paris er ikke kun et museum, selv om der er mange af dem, den er også en spillevende by med eksklusive butikker, markedspladser, gode restauranter, caféer og inbarer – en "ivsnyderby" på absolut højeste niveau.


Latinerkvarterets glæder 

For mange er Latinerkvarteret indbegrebet af Paris. Ja, mange rejser ligefrem til Byernes By med de levende billeder af det hyggelige og livlige Latinerkvarter på den indre nethinde.

Latinerkvarteret skuffer kun de færreste. Det er bare at kaste sig ud i kvarteret og gennemtrave de mange hyggelige gader og stræder, der vrimler med caféer, forretninger og restauranter.


Rue Muffetard er fx altid et hit. Prøv en af restauranterne eller find din frokost på det friske fødevaremarked i den nedre del af gaden.

I Latinerkvarteret finder du også Sorbonne Universitetet, der stammer tilbage fra Middelalderen og i nyere tid var skueplads for studenteroprøret i Paris i 1968.

HeHer har store filosoffer som René Descartes, Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir holdt til.


Sejlture på Seinen Intet er mere romantisk end en sejltur på Seinen, hvor kajerne, bylivet og mange af de store attraktioner i Paris stille glider forbi dine øjne.

Du kan fx hoppe på en båd ved Notre Dame eller Eiffeltårnet og så ellers bare lade dig føre af sted. De fleste sejlture varer ca. en time, men tjek selv programmet.


Bestil rejse til Paris
Fly til Rom
F Image Banner 468 x 60netshop4all-aff-1-468x60.jpg

Advarsel om lommetyveri, svindel etc.

Sygdom Sygesikringen Rejseforsikring

Bagagen

Benplads i Flyet

Blodpropper ved lange flyrejser

Online Check-Inn

Drikkepenge

Er forsikring pengene værd

Flyskræk

10 råd mod flyskræk

Få en sund flyvetur

Hvad må ferien koste?
Højdesyge


Retur til toppen

Nyttige Links
Om Billigrejser

Pak en god feriekuffert

Pas & Visa

At Rejse med Børn

Toldregler

  Copyright 2014 © All rights reserved Billigrejser.dk