BILLIGREJSER


Fly til Rom
 

Zakynthos

Billedvideoen er baseret på private fotos.

Zakynthos

Uspoleret græsk natur og kultur er det, der mest af alt kendetegner Zakynthos Den grønne ø er blevet et stort hit og et af de mest eftertragtede rejsemål i det græske øhav. Strandene er hvide og kilometer-lange, og de bedste af slagsen findes ved byerne Tsilivi og Kalamaki.

Øen Zakynthos, eller Zante som den også kaldes, er den syd-ligste af de Ioniske øer udenfor Grækenlands vestkyst.

Ligesom sine  søster øer har den et behageligt klima, fine strande og et smukt landskab. .

Øens østlige og sydlige kyst er omgivet af langstrakte, gyldne strande. En af dem er Smugglers Wreck, hvortil man kommer med båd og kan se det berømte, forliste skib, som er drevet i land og nu er halvt dækket af sand.

Fascinerende havskildpadder

Den udrydningstroede havskildpadde Caretta Caretta er øens største attraktion. Den kan blive over 2 meter lang og veje mere end 450 kg. 

Flere strande har visse restriktioner, som de badende må overholde, så man ikke forstyrrer de store dyr i deres æglægning. Dette gælder bl.a. den naturskønne Gerakas Beach.

Zakynthos by:

Mellem havet og Boholibjerget ligger Zakynthos by. Bybilledet domineres af den lange havnegade Strada Marina med Agios Dionysos-kirken og dens imponerende klokketårn i den ene ende og Solomostorvet i den anden ende.

Her danner kirken Agios Nikolaos og museet for byzantinsk kunst en smuk venetiansk baggrund for torvet.

Nattelivet i Zakynthos by er dæmpet, men derimod er dagene præget af livlig handel i byens gader

Zakynthos kyst er omgivet af langstrakte, gyldne strande. Nogle af dem, f.eks. den naturskønne Gerakas Beach, har visse restriktioner, som de badende må overholde. Hensigten er at undgå, at forstyrre de store havskildpadder, Caretta caretta, som dukker op af havet i mørke forsommernætter for at lægge sine æg på stranden.

En af badebugterne er den berømte Smugglers Wreck, hvor et forlist skib er drevet i land og ligger halvvejs dækket af sand. Flere steder er der store grotter i klipperne.
Hvis du bliver træt af at bade og sole, findes der masser vandsports aktiviteter. Eller hvorfor ikke nyde en kold drink på en af de mange barer, taverner eller restauranter som omgiver stranden. Når mørket falder på, begynder et rigt forlystelsesliv.

Argassi

er en stille ferieby kun tre kilometer fra øens største by. Argassi har gode hoteller med strandadgang og en hovedgade med cafeer, restauranter, butikker og god feriestemning.

Stranden er dejlig, men knap så bred flere steder, og der er et begrænset antal liggestole. Foretrækker man større strande, kan man tage til Kalamaki

eller blot syv km sydpå til gode, brede og børnevenlige strande som Porto Zoro, Ionio og Bananastranden.

Der kører også busser til Zakynthos by, Kalamakiog Tsilivi. Mellem Argassi og Zakynthos kører desuden et ”minitog”.

Kalamaki ligger ved en af Zakynthos’ mest lækre strande. Byen er spredt over et stort område, men det er nemt at finde et hyggeligt sted til et måltid typisk græsk mad eller en kølig drink.

Seks kilometer syd for Zakynthos by ligger Kalamaki ved den skønne Laganas-bugt.

Fra den pragtfulde strand kan man se ud til Marathonisiøen, der er udklækningssted for de sjældne caretta carettahavskildpadder.

Kalamaki er egentlig en lille by spredt ud over et stort område, så byen har mere end ét centrum. I den fredelige by findes restauranter for enhver smag, caféer, barer og mange souvenirbutikker.

Hotellerne ligger hovedsageligt på sideveje ned mod stranden

Tsilivi er en meget hyggelig ferieby fem kilometer nord for Zakynthos by.
Den lange, brede sandstrand med krystalklart vand er en af øens bedste - og også meget børnevenlig. Tsilivi er Zakynthos’ bedste familieferiested med en dejlig, bred badestrand med krystalklart vand. Byen er forholdsvis stor og meget rolig.

Udsigten over Det Ioniske Hav er formidabel. I klart vejr kan man både se naboøen Kefalonia og helt over til fastlandet. Rundt i byen ligger mange skønne restauranter og taverner

Kalamaki

ligger ved en af Zakynthos’ mest lækre strande. Byen er spredt over et stort område, men det er nemt at finde et hyggeligt sted til et måltid typisk græsk mad eller en kølig drink.

Fascinerende havskildpadder

Den udrydningstroede havskildpadde Caretta Caretta er øens største attraktion.

Den kan blive over 2 meter lang og veje mere end 450 kg. Flere strande har visse restriktioner, som de badende må overholde, så man ikke forstyrrer de store dyr i deres æglægning.

Dette gælder bl.a. den naturskønne Gerakas Beach

Bestil rejse til Zakynthosnetshop4all-aff-1-468x60.jpg

Advarsel om lommetyveri, svindel etc.

Sygdom Sygesikringen Rejseforsikring

Bagagen

Benplads i Flyet

Blodpropper ved lange flyrejser

Online Check-Inn

Drikkepenge

Er forsikring pengene værd

Flyskræk

10 råd mod flyskræk

Få en sund flyvetur

Hvad må ferien koste?
Højdesyge


Retur til toppen

Nyttige Links
Om Billigrejser

Pak en god feriekuffert

Pas & Visa

At Rejse med Børn

Toldregler

  Copyright 2014 © All rights reserved Billigrejser.dk
Mainadv Image Banner 160 x 600